Chiropractie Someren: Balisboom 29, 5715 BZ Lierop. Tel: 0493-769016

Over Chiropractie


Chiropractie

Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze die in 1895 door de Amerikaan D.D. Palmer (1844-1913) ontwikkeld is. Hij legde voor het eerst het verband tussen het functioneren van de wervelkolom en de bescherming alsook werking van het zenuwstelsel. In 1968 vestigde de eerste chiropractor zich in Nederland, en het aantal chiropractoren groeit jaarlijks. Er zijn nu ruim 300 chiropractoren gevestigd in Nederland.

Chiropractie volgens de World Federation of Chiropractic:
'Chiropractie is een medisch beroep dat zich bezig houdt met de diagnose, behandeling en preventie van stoornissen in het bewegingsapparaat en de effecten hiervan op het functioneren van het zenuwstelsel en de algemene gezondheid. Er is een nadruk op manuele behandeling, inclusief wervelmanipulaties en correcties'.


Chiropractor

Chiropractor Resi van der Haas is geboren en getogen in Deurne. Daar heeft zij het middelbaar onderwijs met succes afgerond om als vervolgopleiding chiropractie te gaan studeren. Na deze studie van 5 jaar in Engeland is zij teruggekeerd naar Nederland om aan de slag te gaan in een groepspraktijk in de Betuwe. Hier is zij enkele jaren werkzaam geweest, waarna ze heeft besloten een praktijk te starten in de omgeving waar ze vandaan komt.     Resi van der Haas     Resi van der Haas

Specialismen

De behandeling van baby’s en kinderen is een specialisme binnen de chiropractie. Tijdens de zwangerschapsmaanden, maar vooral tijdens de bevalling kunnen problemen ontstaan. Mogelijke symptomen zijn onder andere: een voorkeurshouding (met of zonder afplatting van de schedel), problemen met borstvoeding en overmatig huilen /ontroostbaar zijn. Het ‘KISS syndroom’ is een populaire term waar enkele van deze symptomen onder vallen.

Dry needling is een behandelmethode voor de spieren. Hierbij wordt d.m.v. hele dunne naaldjes diepliggende spierknopen (ook wel trigger points genaamd) aangeprikt, om deze te kunnen laten ontspannen. Dit kan bij bepaalde klachten een goede aanvulling zijn op de chiropractische behandeling.     chiropractie behandeling

Opleiding

De opleiding tot chiropractor is een academische fulltime dagopleiding. Er is nog geen opleiding in Nederland, dus de meeste Nederlandse chiropractie studenten gaan de studie in Engeland volgen. Als vooropleiding is VWO/Gymnasium met een exact vakkenpakket (wis.-, schei.- en natuurkunde) noodzakelijk. Na 5 jaar studie heb je je diploma, maar daarna moet er nog een verplicht stagejaar gevolgd worden in Nederland. Mevrouw van der Haas heeft zelf gestudeerd in Bournemouth, Engeland aan het AECC dat staat voor het Anglo-European College of Chiropractic.
Kijk voor meer informatie op de website van de opleiding: AECC     chiropractie behandeling