Chiropractie Someren: Balisboom 29, 5715 BZ Lierop. Tel: 0493-769016

Klachten en behandeling

Klachten

Door mogelijke oorzaken zoals een verkeerde (werk)houding, zwaar werk, vertillen of vallen kunnen klachten ontstaan. Maar ook spanning/stress, een slecht voedingspatroon, zwangerschap, een slecht matras, overgewicht of hormonen kunnen mede klachten veroorzaken.

Een chiropractor behandelt vooral mensen met nek.-, rug.-, heup.- en schouderklachten. Daarbij komend kunnen klachten zoals hoofdpijn, migraine, duizeligheid en uitstraling/gevoelloosheid in de ledematen gepaard gaan. Er zijn vele verschillende vormen en oorzaken van lage rugpijn die in de praktijk behandeld kunnen worden: Spit, hernia, lumbago en ischias.

     chiropractie behandeling      chiropractie behandeling

Slijtage klachten (artrose) kunnen veelal ook chiropractisch behandeld worden. De nadruk ligt hier op het verminderen van de stijfheid en pijn, om zo onafhankelijk mogelijk te blijven van hulpmiddelen en pijnmedicatie.

Ook klachten aan de spieren en gewrichten van ledematen kunnen behandeld worden door een chiropractor. Zoals schouders, bijvoorbeeld een ‘frozen shoulder’ (beperkte mobiliteit van de schouder, vaak na langdurige schouderklachten zoals een pees.- of slijmbeurs ontsteking), ellebogen (RSI/ tennisarm), heupen en knieën.

Vrouwen die zwanger zijn ondervinden, door de vrijgekomen hormonen en het verlegde zwaartepunt van het lichaam, vaker klachten aan de boven.- en onderrug, alsook het bekken. Dit komt mede door de vrijgekomen hormonen en de aangepaste houding door het gewicht van de buik aan de voorkant. Ook tijdens de bevalling kunnen problemen ontstaan aan bekken en schaambeen. Na de bevalling zijn de houding tijdens het voeden, in het bijzonder borstvoeding, en het tillen van de baby belangrijke aandachtspunten. Advies is dan vaak erg belangrijk om mogelijke klachten te laten herstellen of voorkomen.     chiropractie behandeling